Drones

DJI Inspire One Raw


De DJI Inspire One Raw is speciaal geïntroduceerd door DJI als ultieme camera drone. De DJI Inspire One Raw is uitgerust met een professionele Zenmuse X5R camera. Deze camera heeft een indrukwekkende Micro 4/3 sensor voor ongekende professionele kwaliteit.
Ook is deze demonteerbaar, waardoor het mogelijk wordt om ook andere camera’s aan de Inspire One Raw te monteren.
De DJI Inspire One Raw haalt een maximale snelheid van 18 meter per seconde. Omgerekend is dit bijna 65 km per uur. Voor razendsnelle actievideo’s is deze drone dus prima geschikt. De vliegduur van de Inspire One Raw is maximaal 15 minuten per batterij.
*ROC-Light certificaat (link naar wet- en regelgeving kopje)

RAW


De DJI Inspire One RAW is in staat 4k video in RAW op te slaan. Deze vrijwel compressie loze opslagtechniek behoud alle details in elk frame. Dit geeft een ongekende flexibiliteit en kracht tijdens het nabewerken. Met een maximale bitrate van 2.4 Gbps zullen de 4K video opnamen u een ongelofelijke kwaliteit geven!

DJI Matrice 600


De Matrice 600 is DJI’s nieuwe vliegende platform speciaal ontworpen voor professionele luchtfotografie en industriële toepassingen. De Matrice 600 beschikt over tal van krachtige technologieën. Deze drone is gebouwd voor maximale prestaties en snelle installatie.
De Matrice 600 staat in slechts enkele minuten klaar voor gebruik. De stofwerende aandrijfsystemen vereenvoudigen het onderhoud terwijl actief gekoelde motoren voor een betrouwbare werking gedurende langere tijd zorgen.
De Matrice 600 is compatibel met verschillende 'Gimbal-systemen/ Steadicams'. Zo kan de DJI Ronin-MX aan de Matrice 600 gekoppeld worden. Hierdoor wordt het mogelijk om met een reeks aan verschillende camera's/ sensoren te vliegen. Tegelijkertijd werkt de Ronin-MX stabiliserend, voor uiterst soepele beelden.
Voor uiterst professionele HD-transmissie beschikt de Matrice 600 over DJI Lightbridge 2. Deze software stelt de drone in staat om aan de eisen van professionele broadcasting te voldoen met een hoge framerate en HD live streaming. De Matrice 600 heeft met maximale bepakking een vliegtijd van 16 minuten.
*ROC certificaat (link naar wet- en regelgeving kopje)

Wet en regelgeving

Met zijn max. gewicht van minder dan 4 kilo valt deze drone onder de categorie 'lichtgewicht'. Met de huidige Nederlandse wet- en regelgeving valt beroepsmatige inzet van deze drone onder het *ROC-Light certificaat. Hierdoor wordt inzet van deze drone goedkoper dan een drone die alleen ingezet kan worden onder het *ROC certificaat. Hier vallen drones met een gewicht van zwaarder dan 4 kilo onder. De kosten voor het verkrijgen van het ROC certificaat zijn vele malen duurder dan de kosten van het ROC-Light certificaat, ook is er meer werk aan gebonden. Hierdoor is inzet onder het ROC certificaat duurder.RI